Bij Goodies & Moodies kun je terecht om gaatjes te laten zetten in je oorlel. Het zetten van de gaatjes heeft een vanaf prijs van €10,- per gaatje en kan hoger uitvallen afhankelijk van het gekozen knopje. Om gaatjes bij ons te zetten kun je van dinsdag t\m zaterdag binnen komen lopen. Als we tijd hebben mag je direct plaats nemen op de kruk. Let er wel op dat wanneer ons gevraagd wordt bij kleinere kinderen gaatjes te zetten wij bij drukte kunnen vragen om op een ander tijdstip terug te komen. Een afspraak vooraf maken is altijd handig. Dat mag via 0314-361880 of 06-14544312.

Wij zetten geen gaatjes bij baby’s. Kinderen moeten zelf kunnen aangeven dat ze gaatjes willen! Wij zetten de gaatjes 1 voor 1! Voor jongeren onder de 16 jaar hebben wij ook altijd toestemming van de ouders/voogd nodig voor het zetten van gaatjes (dit zou ook via beeldbellen kunnen).

Studex Systeem

Wij zetten gaatjes met het Studex systeem, de marktleider op het gebied van gaatjes zetten:

“Het Studex® System75™is nauwelijks voelbaar, bijna volledig geluidloos en dus ook ideaal voor kinderen. Het is het meest hygiënische systeem: De oorbellen en de houder zitten in een enkele cartridge, die direct in het instrument geplaatst kan worden. Doordat de steker zichtbaar is, is het mogelijk om op de millimeter precies de oorgaatjes te zetten.” – van studex.be

Nazorg Instructies 

U zult bijzonder veel plezier van uw nieuwe oorgaatjes hebben, als u deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Statistieken tonen aan dat de meeste infecties of problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan. Deze verzorgingstips helpen u het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te vermijden.

  • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
  • Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste 3 keer per dag met Studex Advanced op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen. Draai de oorbellen niet. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
  • Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.

Wat moet u vermijden?

  • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
  • Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.

Wat kunt u doen, om het genezingsproces te verbeteren?

  • Laat de eerste oorbellen ten minste weken 6 in de oorlel zonder ze te verwijderen.
  • Na 6 weken kunt u de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel.
  • Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 6 maanden geen oorhangers. De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen zoals echt goud. Alle Studex oorbellen van de Sensitive en Tiny Tips- lijn zijn bij uitstek geschikt als vervolg-oorbellen. In onze winkel, vindt u eveneens vele andere hoogwaardige oorbellen.
  • Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct.
  • Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur.